UDS: Ulaskom u Evropsku uniju poljoprivrednici dobijaju veće subvencije
AKTUELNO 09. jun 2020.

UDS: Ulaskom u Evropsku uniju poljoprivrednici dobijaju veće subvencije

Kostreš je istakao da je praksa u evropskim zemljama da poljoprivrednici dobijaju velike subvencija.

Bojan Kostreš, koordinator Vojvođanskog fronta, koji sa Srbijom 21, Strankom moderne Srbije i Demokratskim forumom čini koaliciju Ujedinjene demokratske Srbije, istakao je da je dobra vest za poljoprivrednike naše zemlje da će ulaskom Srbije u Evropsku uniju, što je jedan od prioritetnih zadataka ove političke grupacije, subvencije u poljoprivredi biti 10 puta veće

„Poljoprivrednici će ulaskom Srbije u Evropsku uniju imati najmanje 10 puta veće subvencije po hektaru nego što imaju sada. Imaćemo stabilne i predvidive uslove za funkcionisanje poljoprivrede Takođe tražimo da država ne podržava uvoz prljavih tehnologija i investitore koji zagađuju plodno poljoprivredno zemljište“, rako je Kostreš.
 
Kostreš je dodao da se našim poljoprivrednicima ne isplati bavljenje ovom granom privrede i zbog najskupljeg goriva u Evropi.

„Sa najskupljim gorivom u Evropi poljoprivrednici ne mogu na tržištu ponuditi svoje proizvode na takav način da im se isplati bavljenje ovom privrednom granom. Ujedinjena demokratska Srbija tvrdi da će ispunjenje odlučnog zahteva za ulazak  Srbije u EU, korigovati uslove tako da uz subvencionisanu cenu goriva naši poljoprivrednici konačno imaju interesa da je razvijaju i omoguće sebi pristojan život“, kazao je Kostreš.