UDS: NE DOZVOLITE DA VAS LAŽU DA EU NIJE VAŽNA
AKTUELNO 14. jun 2020.

UDS: NE DOZVOLITE DA VAS LAŽU DA EU NIJE VAŽNA

Nenad Konstantinović, jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije, istakao je važnost dobijanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji i rekao da samo oni koji ne umeju da Srbiju uvedu u EU negiraju taj značaj.

„Dragi prijatelji, ne dozvolite da Vas lažu da nije važno da Srbija uđe u Evropsku uniju. To rade oni koji ne umeju da nas uvedu u EU i oni koji žele da nas ostave u bedi i mraku“, rekao je Konstantinović u Pirotu.

Konstantinović je dodao da postoji velika razlika između pozicije zemlje kandidata koju Srbija danas ima i punopravnog članstva, posebno kada se govori o finansijskoj pomoći za prevazilaženje ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

„Da smo danas članica EU, dobili bismo bar sedam milijardi, kao što je dobila Hrvatska za pomoć posle korone“, rekao je Konstantinović.

Za Srbiju je od ogromnog životnog i političkog značaja novi pristup EU, koji podrazumeva odluke Evropskog parlamenta i drugih institucija, po kojima će i zemlje kandidati biti korisnici velikog programa ekonomske pomoći za prevladavanje posledica pandemije. Ali će zemlje članice svakako dobiti mnogo više novca.

„Nažalost, Srbija je morala da se zaduži i te dugove će vraćati naša deca,“ rekao je Konsantinović.

Evropska unija je samo za Zapadni Balkan obezbedila preko 800 miliona evra u prvom paketu pomoći, od čega za Srbiju preko 90 miliona evra. Novac koji nam je EU donirala i koji planira da nam donira za prevazilaženje ekonomskih efekata pandemije, jeste nešto bez čega ova zemlja ne bi imala šanse da se izbori sa tim izazovima.

Srbija će zauvek ostati zemlja koja će biti najneposrednije upućena na svoje susede, evropske zemlje i EU, kao politički izraz Evrope.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA