UDS : Fruškogorski koridor hitno pretvoriti iz predizbornih obećanja u realnost
AKTUELNO 11. jun 2020.

UDS : Fruškogorski koridor hitno pretvoriti iz predizbornih obećanja u realnost

Jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije i Vojvođanskog fronta Nenad Čanak ukazao je na alarmantno stanje nastalo zbog prolaska teretnih vozila preko Fruške gore kroz Irig.

„Izgradnja tunela kroz Frušku goru je obećanje koje su mnoge vlasti do sada davale, a ova trenutna, odlazeća vlast, se u to zaklinjala u svom izbornom programu“, rekao je Čanak.

On je dodao da se ništa od tih obećanja nije obistinilo i da je neophodno hitno sprečiti devastiranje Nacionalnog parka Fruška gora.

„Fruška gora je u velikoj meri oštećena i ranjena. Sa tim se mora prekinuti. Ništa nije urađeno. Jedan ašov nije zaboden da se napravi nešto čime bi se sprečilo devastiranje Nacionalnog parka Fruška gora, da se barem zaštiti od ovakvih prolazaka teških vozila“, rekao je Čanak.

Čanak je, na licu mesta, zaključio da je situacija više nego alarmantna.

„Mi smo zbog toga i došli, kao grupa poslanika, da pogledamo na licu mesta kakva je situacija i mogu reći da je ovo više nego alarmantno“, istakao je Nenad Čanak.

Najvažniji značaj Fruškogorskog koridora Novi Sad-Ruma, sa tunelom, je taj što će se konačno rešiti ogroman problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, kuda
prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji sa dnevnim prosekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.

Ujedinjena demokratska Srbija na izborima nastupa kao politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskih foruma.