Bojan Kostreš
7.

Bojan Kostreš

Rođen je 1974. godine, u Zrenjaninu. Osnovnu školu je završio u Ečki, a Srednju ekonomsku školu u Zrenjaninu. Po zvanju je diplomirani ekonomista. Zamenik je predsednika  i Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, a u sklopu gotovo svih predizbornih kampanja bo je šef Izbornog štaba LSV.

U periodu od 2000. do 2003. godine bio je poslanik Narodne skupštine Republike Srbije i šef poslaničke grupe LSV.  Jedan je od organizatora  antirežimskih demonstracija i protesta 1999. i 2000. godine. U tom periodu je privođen 15 puta.

Kada je 2004. godine postao predsednik Skupštine AP Vojvodine, najmlađi u istoriji ovog parlamenta, najavio je da će njegov „najvažniji zadatak biti vraćanje ustavnog položaja Vojvodine".

  1. izabran je za poslanika Narodne skupštine Republike Srbije. Bio je i član Odbora za ustavna pitanja, kao i predsednik Komisije za izradu Predloga zakona o javnoj svojini. Za narodnog poslanika je izabran i na izborima 2012, a od oktobra 2012. godine je bio i šef poslaničke grupe LSV. 2014. godine ponovo je izabran za poslanika u Skupštini Srbije. Bio je član Odbora za odbranu i unutrašnje poslove i zamenik člana Delegacije u parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Danas je poslanik u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine i predsednik skupštinskog odbora na nacionalnu ravnopravnost.

Međunarodni je sudija u banatskim šorama.