Živoslav Lazić
17.

Živoslav Lazić

Rođen je 1964. godine u Dvorištu, opština Golubac. Po zanimanju je diplomirani socijalni radnik. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Prvo radno iskustvo stekao je u privredi, u fabrici kožne galanterije Moda, kao direktor jednog od pogona. Bio je menadžer u opštini Golubac. Obavljao je više dužnosti u opštini Veliko Gradište, Predsednika Privremenog organa,  dužnost rukovodioca u Kancelariji za dijasporu i Predsednika opštine Veliko Gradište u periodu 2008-2010. Bio je odbornik u Skupštini opštine Veliko Gradište u periodu od 1996. do 2004. godine.

Aktivan je u nevladinom sektoru i na polju zaštite i unapređenja manjinskih prava: bio je osnivalč i prvi predsednik Nacionalnog Saveta vlaške nacionalne manjine.

Trenutno obavlja dužnost Zamenika predsednika Unije Rumuna Srbije.

Političku karijeru započeo je kao član Građanskog saveza Srbije, gde je bio predsednik opštinskog odbora, predsednik Okružnog odbora, član Glavnog odbora i član Predsedništva. 2005. godine pristupio je Demokratskoj stranci, gde je obavljao funciju predsednika opštinskog odbora, člana Glavnog odbora i člana Izvršnog odbora.

 Oženjen je i otac troje dece.